Šta se dogodi kada si predugo izložen hip hopu?

12.08.2016.

Pošla vam ja sinoć da slušam Bad Copy,
Vremena je bilo da ispijem vopi,
No ko će posle celulit da stopi,
Pa sam pila vino i uživala u klopi.
Došli su lagano, nikakvi galopi,
Isparilo vino, pa i drugo popi’.
I sad evo čekam da se rima sklopi,
Da šibnem je na portal, neću valjda na disk floppy?!

publikaMada nisam veliki fan rep muzike, izgleda da slušanje iste nije prošlo bez posledica po moje moždane ćelije. Skaj, Ajs i Timbe laganim korakom prošli kraj nas i po našim slobodnim pretpostavkama otišli da se zagreju i potkrepe nekom klopom i pićem, dok se Centar za kulturu nije ispunio ljudima. Pre njih su publiku zagrejali lokalni izvođači hip-hopa, a trojka večeri negde oko ponoći stupila je na scenu.

Raspoznavanje tih brzo izgovorenih rima, bilo je malo otežano zbog prejakog ozvučenja, kako mi se čini, planiranog za veći, tj. otvoreni prostor. No, vreme je ipak rešilo da iskomplikuje saradnju sa organizatorima Danube fest-a, pa možemo reći da su se oni super snašli, uprkos ovim napetim pregovorima.

Klinci su skakali, pevali u glas, snimali i fotkali svoje idole, a fotkali se i sa njima posle nastupa. Stoički iodbojkasedeći strpljivo sam čekala Ajsa za intervju i gledajući ga sa onim varijacijama grimasa, ipak se suzdržala da ne pitam da li je imao nekad upalu facijalnih mišića.

Današnje igre bez granica su otkazane zbog vremenskih uslova, ali se zato sportisti uveliko bore za medalju, po salama za fizičko i nekim terenima u zavetrini.

Što se tiče fudbala nemam nešto mnogo pojma, al sam zato za odbojku i košarku totalni duduk. Stoga se radije bacam u potragu za najstarijim volonterom na ovom festivalu, koji ima negde oko 60 godina, da čujem utiske i iz njegovog ugla. A i vama bih da poželim srećan Dan mladih!

Autor: Petra Nešić

Izvor: Superradio.rs

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *