Dugo, toplo, festivalsko leto

4. jul 2016.

Tople, letnje noći praćene zvucima omiljenih izvođača moguće je doživeti ovog jula i avgusta na raznim lokacijama širom naše zemlje. Brojni gradovi domaćini su festivala koji traju po nekoliko dana i trude se da osim muzičkog dela organizuju i niz aktivnosti koje bi posetiocima uveličale događaj. U daljem tekstu predstavićemo nekoliko njih koji svojim programom nagoveštavaju dobar provod, ali ujedno predstavljaju i povod da im pristupite istraživačkog duha i bolje se upoznate sa mestima u kojima se održavaju. Nishville, Beerfest i Exit imaju dugu tradiciju i održavaju se u tri najveća grada u Srbiji, te ovim putem želimo da ukažemo na spoj (avan)turizma i muzičkog užitka u nekim drugim mestima.

HillsUp muzički festival održava se na Zlatiboru od 15. do 17. jula treću godinu zaredom. Iako je festival nov, kombinacija prelepog Zlatibora, koji u ovom periodu nudi zaklon od nepodnošljive gradske vreline, i muzičkih dešavanja je takva da niko ne ostaje imun. Organizatori su se potrudili da pored muzičkog dela programa prirede turnir u paintball–u, trku u planinskom orijentiringu i niz drugih aktivnosti koje posebnim čini bajkovita zlatiborska priroda.

 

Danube Fun Fest je zamišljen kao mnogo više od muzičkog festivala. U periodu od 9. do 14. avgusta svaki vaš trenutak biće ispunjen i nepredvidiv. Ovaj festival predstavlja pravi povod da se upustite u istraživanje Donjeg Milanovca i Đerdapa, uživajući u pogledu na Dunav koji će vam pružiti utisak kao da ste na letovanju. Razni izleti, takmičenja u sportovima i Igre bez granica upotpunjeni su večernjim muzičkim programom, te se pripremite na celodnevno uživanje o kojem svedoče brojni turisti iz zemlje, ali i inostranstva koji svake godine preplave Donji Milanovac u ovom periodu.

Danube-Fun-Fest-1

Summer3p je festival elektronske muzike koji se svake godine održava na Palićkom jezeru, kod Subotice. Atraktivnost Palićkog jezera u periodu od 21. do 24. jula biće još više naglašena kada ovim prostorom odjekne zvuk elektronske muzike. Da li je dovoljno ako vam kažemo da se glavna bina nalazi na prostoru termalnog bazena? Pored muzičkih dešavanja imaćete prilike da učestvujete u raznim radionicama: slikarskim, hip-hop, novinarskim, kao i da učestvujete u raznim sportskim aktivnostima.

 

Lovefest se održava u Vrnjačkoj Banji od 4. do 7. avgusta. Ove godine, festival puni deset godina, a pored dobro poznatih domaćih izvođača, gostovaće i brojni strani izvođači koji će zajedno stvoriti atmosferu u kojoj će svi posetioci moći da uživaju. Ovaj festival koji slavi ljubav jedan je od najvećih na našem prostoru. Atmosferu će upotpuniti brojne zabavne ali i edukativne radionice, kao i filmske projekcije koje su organizatori pripremili za vas. Festival ljubavi nije potpun ukoliko ne odete do Mosta ljubavi na kom svoju ljubav možete i zaključati, a katanac baciti u reku kkao bi večno trajala.

 

Pored ovih predloga postoji još mnogo festivala koji se priređuju širom Srbije, a na vama je da ih otkrijete, isplanirate putovanje, obezbedite ulaznice i prepustite se atmosferi koju oni nose. Uz malo truda leto možete učiniti posebnim i kročiti u jesen sa napunjenim baterijama i utiscima koje ćete dugo prepričavati.

Autor:Stanislava Anđelković

Izvor: Omladinske novine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *